Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Τσίλντρες: "Το μπάσκετ δεν είναι τα στατιστικά του καθενός αλλά οι νίκες της ομάδας"



Συνέντευξη παραχώρησε ο Τζος Τσίλντρες στο wind.com.gr όπου μίλησε για την εμφάνιση στο παιχνίδι με το Μαρούσι,το κατά πόσο επηρέασε η ήττα από τη Μάλαγα αλλά και τη συνοχή και την ομαδικότητα που πρέπει να αποκτήσει ο Ολυμπιακός σαν ομάδα ώστε να ξαναδούμε την εικόνα που είχε παρουσιάσει στα φιλικά προετοιμασίας.


Στο ματς με το Μαρούσι φάνηκε να μην υπάρχει καλή διάθεση; Έφταιξε η ήττα από τη Μάλαγα;


"Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες σε αυτή την ομάδα. Πολλές προσωπικότητες. Όλοι θέλουν να παίζουν 40 λεπτά, να μην βγαίνουν καθόλου, να πετυχαίνουν 30 πόντους, να παίρνουν 15 ριμπάουντ. Κάθε μπασκετμπολίστας το θέλει αυτό, όμως πρέπει να βρούμε την ισορροπία. Όλοι μας. Το μπάσκετ δεν είναι τα στατιστικά του καθενός, αλλά οι νίκες της ομάδας. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο, ώστε να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και μαζί να κερδίζουμε τα ματς. Είναι θέμα μυαλού. Όταν τα καταφέρουμε, θα μας βοηθήσει στη συνέχεια. Είναι θέμα χρόνου νομίζω".


Στα φιλικά ο Ολυμπιακός είχε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Και έδινε πολλές υποσχέσεις...


"Στα φιλικά παίζαμε εντελώς διαφορετικά. Τρέχαμε πολύ περισσότερο, βγάζαμε πολλούς αιφνιδιασμούς. Στα επίσημα παιχνίδια δεν συμβαίνει αυτό. Δεν βρίσκουμε χώρο για να τρέξουμε, πηγαίνουν συνήθως στο 5 εναντίον 5 και δεν είναι εύκολο να διασπάσεις τις αντίπαλες άμυνες. Αυτό το πρόβλημα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε".


Πώς αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα;


"Όλα αρχίζουν από την άμυνα. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα, όπως και στα ριμπάουντ. Το Μαρούσι πήρε 14 επιθετικά ριμπάουντ την Κυριακή. Αν αυτά τα ριμπάουντ τα είχαμε πάρει εμείς, θα μπορούσαμε να τρέξουμε και να βγάλουμε αιφνιδιασμούς".


Δίχως να τρέξει ο Ολυμπιακός, πέτυχε 86 πόντους. Πόσους πρέπει να πετυχαίνει για να λέμε ότι έπαιξε καλά;


"Οι 86 πόντοι μπορούν να γίνουν 100. Και περισσότεροι. Πρέπει να τρέξουμε, να βγάλουμε αιφνιδιασμούς. Να μην κάνουμε λάθη. Τα 19 είναι πάρα πολλά. Σκοράραμε 86 πόντους με μόλις τέσσερις αιφνιδιασμούς. Κι αυτό αποδεικνύει πόσο μεγάλες δυνατότητες έχουμε. Αν, λοιπόν, πάρουμε τα ριμπάουντ, μειώσουμε τα λάθη και τρέξουμε στον αιφνιδιασμό, όλα θα γίνουν πιο εύκολα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου